Kalosze org

forum dla miłośników kaloszy i ubrań przecideszczowych
Obecny czas: Nie Wrz 05, 2010 2:49 am

Wszystkie czasy w strefie UTC + 2 godziny

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 26 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Dlaczego chodzimy w kaloszach?
PostWysłany: Sob Lut 06, 2010 7:34 pm 

Dołączenie: Sob Lut 06, 2010 6:53 pm
Witam z Krakowa.

Odnośnie postawionego pytania w tytule, cóż, jest to praktyczne i po prostu wygodne ( pod warunkiem, ze but jest wygodny autentycznie, czyli dobry, wyprofilowany, dopasowany, komfortowo wykończony wewnątrz). Choć ludzie w PL zdecyddowanie mało widzieli, bo jednak jeszcze się dziwują, sami uciorani do kostek :twisted: , czasem czuję się jak obcokrajowiec... :shock: Choć niektórzy juz przywykli.

Wychodzę podczas roztopów i nie interesuje mnie ile brudnej wody zbierze sie przy przejściu albo jeszcze gdzie indziej, i czy uliczka ma kanalizację czy jest utwardzona, czy sól zeżre mi spodnie z butami...

Czasem jest to również odpręzające psychicznie. Po deszczach, nawet zanim pogoda się poprawi... ale wygoda i praktyczność to No.1. Tutaj jednak wiąże się to z dopasowaniem pewnego stylu. By całośc wyglądała dobrze.

Zachęcam i Panie do bycia praktyczną, nieraz , nawet w Krakowie mogłem się przekonać z, ze niektóre łączą ten rodzaj buta z odpowiednią stylistyką i wygląda to naprawde dobrze.

Paradoksalnie kalosze, to moje najdroższe buty, choć i zwykłe nie sa od macochy :lol:

PostWysłany: Wto Lut 16, 2010 4:15 pm 

Dołączenie: Czw Lis 12, 2009 3:46 pm
witam i dziwie sie podejsciu niektorych ludzi tu piszacych
moge o sobie powiedziec tyle, ze tej zimy ja chodze tylko i wylacznie w gumiakach
niestety nie mam jeszcze typowo zimowych (takie mam zamiar zakupic na przyszla zime, a wypatrzylem juz jeden model, ktory nie jest tani, ale na butach nie zwyklem oszczedzac, ma byc przede wszystkim wygodnie, mowie tu o gumiakach marki Le Chameau), wiec wkładam grube trekkingowe skarpety na zwykle i wkladam gumiaki i tak sobie chodze
idac po ulicy i obserwujac rekacje innych, moge tylko zauwazyc ze jak widza mnie idacego po nieodsniezonych chodnikach, gdzie jest po kostki sniegu, to mi zazdroszcza swobody i suchosci w butach
i wiem jedno, ze chodzenie w gumiakach jest przyjemne i bardzo praktyczne

PostWysłany: Pon Kwi 12, 2010 4:17 pm 

Dołączenie: Pon Kwi 12, 2010 3:52 pm
Witam serdecznie! Bardzo sie ciesze ze powstala taka stronka,do niedawna uwazalem ze chyba tylko ja uwielbiam gumiaczki,ale kiedy znalazlem 'strony z gumiaczkami' juz wiem ze jest nas wielu. Ja od dziecka uwilbiam nosic kalosze,sprawia mi to ogromna przyjemnosc a takze ponieca. zakupilem sobie 4 pary extra gumowcy i teraz zakladam je tak czesto jak moge.Bardzo sie ciesze ze do Polski zawitala moda na kalosze i teraz panie chetnie w nich spaceruja.Czasem uda mi sie pstr. kilka fotek takiej uroczej dziewczynie wiec moze chcecie zobaczyc? moj nr telefonu podaje dla tych ktorzy chcieliby o tym popisac ze mna osobiscie 666550632. pozdrawiam wszyskich milosnikow kaloszy. ;)

PostWysłany: Pon Maj 17, 2010 4:46 pm 

Dołączenie: Nie Maj 16, 2010 1:36 pm
Bardzo dobrze że to forum powstało.
Zaden wstyd paradować w gumowcach

Ostatnio edytowany przez Buchi59, Wto Cze 01, 2010 2:42 pm, edytowano w sumie 1 raz

PostWysłany: Pon Maj 17, 2010 4:48 pm 

Dołączenie: Nie Maj 16, 2010 1:36 pm
W czarnych wysokich jest super

Ostatnio edytowany przez Buchi59, Wto Cze 01, 2010 2:41 pm, edytowano w sumie 1 raz

PostWysłany: Śro Maj 19, 2010 10:24 pm 

Dołączenie: Nie Maj 16, 2010 8:46 pm
Od "zawsze" bardzo lubię chodzić w gumiakach. Ja używam czarnych, górniczych, z usztymnionymi noskami i stopą, są nieco ciężkie ale super wygodne (szczególnie jeśli założy się onuce) na dzlekie wędrówki po górach typu Gorce czy Bieszczady, używam ich także do chodzenia po Warszawie.
Bardzo lubię wiosną brodzić po rozlewiskach, kiedy woda co rusz wlewa się w cholewy i przyjemnie chlupie w buciorach.

PostWysłany: Czw Maj 20, 2010 6:56 am 

Nie rajcują mnie lekkie kaloszki. Używam wyłącznie gumiaków górniczych typu Stomil Grudziądz ( najlepsze ale praktycznie nieosiągalne, fabryka padła), Rofis (prawie tak samo dobre i także nie produkowane j.w.) oraz Fagum Stomil Łódź ( już nie tak "charakterne " ale jeszcze dostępne.

PostWysłany: Czw Maj 20, 2010 8:09 am 
Administrator
Awatar użytkownika

Dołączenie: Czw Paź 08, 2009 11:34 pm
Jak lubisz ciężkie buciory to polecam Oficery z fagumu, Sam posiadam jedną parę i jestem z nich naprawdę zadowolony. są praktycznie niezniszczalne, tłukłem nimi butelki i słoiki i nic. raz chodziłam nawet ze całym denkiem od słoika wbitym w podeszwę. Odkryłem to dopiero jak wyszedłem na jakąś betonową dróżkę i coś mi dzwoniło. Ale jedno mocniejsze stąpnięcie rozwiązało problem.
A co do wody w kaloszach to po prostu tego nie lubię.

PostWysłany: Czw Maj 20, 2010 9:37 pm 

Moim marzeniem są gumiaki amerykańskich strażaków z podwyższoną cholewą. Nie wiem czy są u nas osiągalne.

PostWysłany: Czw Cze 24, 2010 11:25 am 

Dołączenie: Pon Cze 21, 2010 6:59 am
bo sprawia mi to frajde uwielbiam chodzic po błocie zaraz po wiosennych roztopach po polu ornym jak nie moge wydostac sie jak grzezne . Ale moja dziewczyna mowi mi ze to zboczenie . Mam w garaż 5 par gumowców sa to zwykle firmy demar ale jedna pare mam wysoka po kolana.Czasem jade do lasu tylko po to aby pochodzic w gumowcach . A do gumowców zakladam spodnie tzw. narciarki / maja gumke pod stope wiec sie nigdzie nie falduja/ uwazacie ze to zboczenie ze to robie :cry:

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 26 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 2 godziny

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość